Kohtaamiskeidas

Ideana on luoda kohtaamisia opiskelijoiden, opettajien, yritysten ja alueen muiden toimijoiden välille. Kohtaamisia face to face, mutta toiveita ja tarpeita puolin ja toisin voimme päivittää myös tänne verkkosivulle. Tavoitteena on löytää yhteistyömahdollisuuksia, joissa oppimistavoitteet ja työelämän tarpeet kohtaavat. Paikallisille työelämän edustajille lähetettiin kutsu, jossa kerrottiin lähihoitajaopintojen kuntoutumisen tukemisen jakson sisällöistä.

3.2.-14 ensimmäisen Kohtaamiskeitaan satoa

* Mäntyläkoti
Kaivattiin virikkeellistä toimintaa ystävänpäivälle – toiveena, että iloa tuotettaisiin mahdollisimman monelle asukkaalle (yleensä vain parempi kuntoiset pääsevät osallistumaan tapahtumiin). Asiakkaat muistisairaita. Yhteyshenkilö Satu Matikainen.
TOTEUTUS KOKO RYHMÄ, peruuntui sairasaallon johdosta

*  Mäntyläkoti 
Kaivataan virikkeitä, rauhoittavia iltarutiineja, rentoutusta, musiikkia tms. Minna välitti myös tiedon, että yhteistoiminta olisi tervetullutta myös Hopeasiltaan ja Kanervalaan. Yhteyshenkilö Minna Heinonen.
EVA ja PÄIVI sopivat aistitilan suunnittelusta Mäntylään, vinkkejä suunnitteluun voi saada myös Jyränkölän Aistien -hankkeen Jenni Saarelalta
KALLE ja ELENA lähtivät Hopeasilta-yhteistyöhön

* Jyränkölän Setlementti ry
4 palvelutaloa + Jyränköläkoti – asiakkaat vanhuksia, vammaisia, päihde- ja mielenterveyskuntoutujia – Siltakodissa ja Konsulinkadulla on jo toimintaa, mutta sinnekin voisi tulla ”lisäkäsiksi”, on ystäväpiiritoimintaa ja –ohjaajia. Toteutukseen aika vapaat kädet, tiloja on käytettävissä, mutta toiminnan ei tarvitse tapahtua Jyränkölän tiloissa. Ajankohtina hyviä olisivat iltapäivät ja illansuu. Lisäksi asukastupatoimintaa, projekteja esim. Virtaa Työstä ja Aistien -hanke (Jenni Saarela). Jyränkölässä henkilöitä työkokeilussa, kuntouttavassa työtoiminnassa ja työharjoittelussa n. 30 henkilöä, joille voisi suunnitella toimintaa. Prosessi voisi käynnistyä asiakkaisiin tutustumisesta ja haastetteluista. Yhteyshenkilöt Anne Virtanen, Jyränkölän asumisyksiköt ja Sari Virtanen,  Virtaa Työstä -projekti.
JULIA ja NADJA kiinnostuivat suunnittelemaan multisensorista toimintaa
OLLI JA MARKUS voisivat käydä tutustumassa Virtaa Työstä -hankkeen asiakkaisiin ja kuulostella ideoita siltä pohjalta

* Heinolan terveyskeskus
Kotihoidon ikääntyville asiakkaille toivotaan kuntouttavaa toimintaa, liikuntaneuvontaa, jumppauttamista, kävelyttämistä, virikkeitä… laadittu myös valmiita ohjelmia, joita voisi tehdä asiakkaille tutuksi, toiminta voisi käynnistyä asiakkaiden alkuhaastatteluilla. Myös päivätoimintaan mahdollista tulla mukaan, kuntosaliryhmiä… Liikuntapalveluilla toimintaa myös ikääntyvien erityisryhmille sekä KKI-toimintaa työikäisille. Ikääntyvien erityisryhmien toiminnassa yhteyshenkilönä Johanna Saarinen (ja Pauliina Åhs), paikalla yhteyshenkilönä oli Heli Nokelainen, liikuntaneuvoja.
MINNA, PAULA ja HANNA ottivat kopin tästä

* Sahanniemen hoitokodit
Etevan asumispalveluyksikkö, jossa asiakkaat (23 henkilöä) 30-80 vuotiaita eri tasoisesti kehitysvammaisia henkilöitä, 4 taloa. Kaivataan virikkeellistä toimintaa – toiminta tervetullutta kaikkiin taloihin, erityisesti D-taloon. 15 asiakasta käy maanantaisin päivätoiminnassa Niemelän palvelukeskuksessa, jossa myös mahdollista järjestää toimintaa, toiminta voi tapahtua myös muualla. Yhteyshenkilö Mirkka Laitinen, myöhemmin Sanna Huuskonen
SARI + SATU ottivat tämän haasteen vastaan

* Luontaisterapeutti Tuula Vigman  ei ollut mukana tilaisuudessa, mutta ilmoitti kiinnostuksestaan yhteistyöhön. Hän toimii Valolinnassa, tekee esim. intialaista päähierontaa, aromaterapiaa, niska-hartiahierontaa…  mikäli on kiinnostusta, hän kertoo mielellään toiminnastaan vaikka koko ryhmälle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s