Klinikkaopettaja -malli

Hankkeessa kehitetään klinikkaopettaja-mallia sosiaali- ja terveysalan tutkintotavoitteiseen koulutukseen. Mallista on aikaisemmin saatu hyviä kokemuksia TieHoitajaksi -hankkeessa.

Hoidon ja huolenpidon jakso käynnistyi elokuussa 2013 teoriaopinnoilla ja lokakuussa siirryttiin työelämään. Perinteistä teoriaopetusta oli yhtenä päivänä viikossa, muuten oppiminen tapahtui aidoissa työtilanteissa ja osastotunneilla. Opettajat Sanna Pirinen ja Sari Kotonen jalkautuivat työpaikoille klinikkaopettajiksi.

Kehittämistyötä on tehty yhdessä Heinolan kaupungin koti- ja vanhuspalvelujen kanssa. Työssäoppimispaikkoina olivat Asumispalveluyksikkö Mäntylä, Kanervalan Palvelukeskus ja Vanhainkoti Hopeasilta.

Mentoreille järjestettiin kaksi tapaamista ennen pilottijakson alkua. Keskustelua käytiin opiskelijoiden ohjaamiseen ja yhteistyöhön liittyvistä kokemuksista. Sovittiin kokeilun käytännön linjauksista kuten osastotuntien ajankohdista, sekä hahmoteltiin klinikkaopettajan ja mentorien rooleja ja työnjakoa.

Lähihoitaja-opiskelijoilla on käytössään iPadit, joita hyödynnetään yhteydenpidossa ja oppimistehtävissä. Tarkoituksena on tuottaa myös audiovisuaalista oppimateriaalia ja kokeilla, miten tietotekniikan avulla voitaisiin tuoda mielekkyyttä ja virikkeitä asukkaiden arkeen. Sari, toinen klinikkaopettaja, toimii ns. iPad-mentorina. Hän on yllättynyt, miten ikäihmiset ovatkaan eteviä, ja miten sanonta ”oppia ikä kaikki” pitää paikkansa:) Lue lisää

Yhteenvetoa ja kokemuksia klinikkaopettajamallin pilotoinnista tutkintotavoitteisessa koulutuksessa 30.9.-13-24.1.-14

Lue myös klinikkaopettaja Sannan mietteitä jakson lopulta.

TieHoitajaksi -hankkeen loppuraportti

 


Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s